Káposztás tekercs


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 100 dkg
    fejes káposzta
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 3 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 1 csomag
    PENNY TO GO leveles tészta

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A káposztát megmosom, a torzsát eltávolítva lereszelem.  Egy nagy tába teszem, megsózom és állni hagyom kb. 10-15 percet. Miután levet eresztett, a felesleges nedvességet a káposztából kézzel is jól kinyomkodom és leöntöm róla.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Utána kevés zsiradékon, borssal, ha kell, még egy kis sóval megdinsztelem folyamatos kevergetés mellett.  Főleg fedő nélkül, hogy inkább dinsztelődjön, süljön, mint főjön. Szükség esetén még pótlom a zsiradékot, ha úgy érzem, hogy szükséges. Nagyobb, tapadásmentes edényt, serpenyőt használjunk, amiben könnyen kevergethetjük a káposztát. Ha kész, hűlni hagyom.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A káposztát rátesszük a kinyújtott leveles tésztára és egyenletesen eloszlatjuk rajta, úgy, hogy mindenhol legalább 2 cm hagyjunk ki a szélétől. Szorosan feltekerjük a tésztát a szélesebb felétől, majd kb. 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe helyezzük a csigákat és hogy egyenletes legyen a tetejük, egy kicsit az ujjainkkal lenyomkodjuk. Forró, 200 fokra előmelegített sütőben (sütőtől függően) 15-20 perc alatt, középső álláson készre sütjük a káposztás csigákat.

Hasonló receptek