Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Kolbászkrém
  • 200 gramm
    Dárdás kolbász
  • 1 darab
    Sissy natúr tömlős sajt
  • 4 teáskanál
    Czifra mustár
  • 40 gramm
    Sissy teavaj
  • ízlés szerint

Karamelizált hagyma
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 3 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál
    PENNY almaecet

Grillezett trappista
  • 300 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 6 evőkanál
    Kukoricadara
  • sütéshez
    PENNY étolaj

Tálalás
  • ízlés szerint
    Zöldségeskert salátakeverék
  • 4 darab
    Bagett

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a mustárt, a vajat, egy picit megsózzuk, és összezúzzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha esetleg nem vinné a kutter, lazítsuk a krémet 2-3 evőkanál tejszínnel vagy tejjel. A kész krémet tálalásig félretesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A hagymát félbe, majd egyenletes szeletekre vágjuk – úgymond félfőre. Egy száraz serpenyőben nagyon kevés víz hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot – így kisebb az esélye, hogy leég a karamell.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor elpárolgott a víz, és csak a karamell maradt vissza, rádobjuk a hagymát, majd megsózzuk, és kb. 2 percig pirítjuk. Ne legyen teljesen puha a hagyma. A végén hozzáadjuk az almaecetet is, és ezt is félretesszük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A sajtból 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és bevizezzük, hogy a kukoricadara jobban rátapadjon.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A nedves sajtot beleforgatjuk a darába. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt megsütjük a sajtokat. Fordításnál ne teketóriázzunk, hanem egy határozott, gyors mozdulattal nyúljunk a sajt alá, hogy a megpirult réteget minél kevésbé sértsük fel.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    A tálaláshoz félbevágjuk a pékárunkat, vastagon megkenjük a kolbászkrémmel, rátesszük a salátaleveleket, majd a sajtot és a hagymát, végül pedig a bagett tetejét is megkenjük a krémmel. Annyi részre vágjuk a tálaláshoz, amennyire szeretnénk.

Hasonló receptek