Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Kolbászkrém
200 gramm
Dárdás kolbász
1 darab
Sissy natúr tömlős sajt
4 teáskanál
Czifra mustár
40 gramm
Sissy teavaj
ízlés szerint

Karamelizált hagyma
2 fej
Vöröshagyma
3 evőkanál
PENNY kristálycukor
ízlés szerint
2 evőkanál
PENNY almaecet

Grillezett trappista
300 gramm
Sissy trappista sajt
6 evőkanál
Kukoricadara
sütéshez
PENNY étolaj

Tálalás
ízlés szerint
Zöldségeskert salátakeverék
4 darab
Bagett

Előkészítés

1
A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a mustárt, a vajat, egy picit megsózzuk, és összezúzzuk.
2
Ha esetleg nem vinné a kutter, lazítsuk a krémet 2-3 evőkanál tejszínnel vagy tejjel. A kész krémet tálalásig félretesszük.
3
A hagymát félbe, majd egyenletes szeletekre vágjuk – úgymond félfőre. Egy száraz serpenyőben nagyon kevés víz hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot – így kisebb az esélye, hogy leég a karamell.
4
Amikor elpárolgott a víz, és csak a karamell maradt vissza, rádobjuk a hagymát, majd megsózzuk, és kb. 2 percig pirítjuk. Ne legyen teljesen puha a hagyma. A végén hozzáadjuk az almaecetet is, és ezt is félretesszük.
5
A sajtból 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és bevizezzük, hogy a kukoricadara jobban rátapadjon.
6
A nedves sajtot beleforgatjuk a darába. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt megsütjük a sajtokat. Fordításnál ne teketóriázzunk, hanem egy határozott, gyors mozdulattal nyúljunk a sajt alá, hogy a megpirult réteget minél kevésbé sértsük fel.
7
A tálaláshoz félbevágjuk a pékárunkat, vastagon megkenjük a kolbászkrémmel, rátesszük a salátaleveleket, majd a sajtot és a hagymát, végül pedig a bagett tetejét is megkenjük a krémmel. Annyi részre vágjuk a tálaláshoz, amennyire szeretnénk.

Hasonló receptek