Mediterrán tésztasaláta


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • ízlés szerint
    só, bors
  • 250 g
    San Fabio fusilli tészta
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 1 db
    cukkini
  • 1 db
    padlizsán
  • 3 db
    paradicsom
  • 125 g
    San Fabio mozzarella
  • 2 ek
    MyBio extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 7 g
    PENNY aprított petrezselyem levél
  • 1 db
    citrom
  • 10 g
    PENNY morzsolt bazsalikom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízben átöblítjük, és pár csepp olívaolajjal összekeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A cukkinit és a padlizsánt (miután alaposan megmostuk) apró kockákra vágjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Ezután kerül bele a felkockázott cukkini és padlizsán, sózzuk, borssal fűszerezzük, és jól átpirítjuk. Alacsonyabb hőfokra véve, fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. A zöldségek akkor a legfinomabbak, ha kicsit még roppanósak. A megpárolt zöldségeket összeforgatjuk a petrezselyemmel és pár csepp citromlével. A mozzarellát lecsöpögtetjük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy nagy tálban összeforgatjuk a tésztát, a párolt zöldségeket, a koktélparadicsomokat és a sajtot, majd megszórjuk bazsalikommal. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal.

Hasonló receptek