Pesztós karácsonyfa paradicsomos mártogatóssal


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi finomságok
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Pesztós karácsonyfa paradicsomos mártogatóssal
2 csomag
PENNY TO GO leveles tészta
1 üveg
San Fabio pesto
20 dkg
San Fabio grana padano
1 darab
Tojás
1 csomag
San Fabio aszalt paradicsom
2 szem
Kockázott friss paradicsom
1 evőkanál
San Fabio balzsamecet
ízlés szerint
Só, bors
1 gerezd
Fokhagyma

Előkészítés

1
A leveles tésztákat kibontjuk, papírral együtt egymásra tesszük és formára vágjuk. (A leeső részeket is megtöltjük és megsütjük)
2
Megkenjük pesztóval, megszórjuk chia maggal és sajtot reszelünk rá.
3
A fenyő “lomb” részét kb. két ujjnyi vastagon bevágjuk -  ezt fogjuk felcsavarni - úgy, hogy a közepén a “törzs” vonalában szintén két ujjnyi részt hagyunk szabadon bevágás nélkül, ami egyben tartja majd a mintát.
4
Felvert tojással lekenjük és 180C fok légkeverésen 20 percet sütjük, utána olíva olajjal meglocsoljuk.
5
A mártogatóshoz a kockázott paradicsomot forralóba redukáljuk kb. 15 percig, alacsony lángon gyöngyözve forrva, fél csomag aprított aszalt paradicsommal, két evőkanál balzsamecettel.  A durvára vágott bazsalikom leveleket a végén keverjük hozzá.

Hasonló receptek