Pesztós karácsonyfa paradicsomos mártogatóssal


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Pesztós karácsonyfa paradicsomos mártogatóssal
  • 2 csomag
    PENNY TO GO leveles tészta
  • 1 üveg
    San Fabio pesto
  • 20 dkg
    San Fabio grana padano
  • 1 darab
    Tojás
  • 1 csomag
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 2 szem
    Kockázott friss paradicsom
  • 1 evőkanál
    San Fabio balzsamecet
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 gerezd
    Fokhagyma

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A leveles tésztákat kibontjuk, papírral együtt egymásra tesszük és formára vágjuk. (A leeső részeket is megtöltjük és megsütjük)
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Megkenjük pesztóval, megszórjuk chia maggal és sajtot reszelünk rá.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A fenyő “lomb” részét kb. két ujjnyi vastagon bevágjuk -  ezt fogjuk felcsavarni - úgy, hogy a közepén a “törzs” vonalában szintén két ujjnyi részt hagyunk szabadon bevágás nélkül, ami egyben tartja majd a mintát.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Felvert tojással lekenjük és 180C fok légkeverésen 20 percet sütjük, utána olíva olajjal meglocsoljuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A mártogatóshoz a kockázott paradicsomot forralóba redukáljuk kb. 15 percig, alacsony lángon gyöngyözve forrva, fél csomag aprított aszalt paradicsommal, két evőkanál balzsamecettel.  A durvára vágott bazsalikom leveleket a végén keverjük hozzá.

Hasonló receptek