Rántott karfiol citrusos joghurtos mártogatóssal és salátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vendégvárók, snackek
  • Előétel
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rántott karfiol
  • 1 fej
    Friss karfiol
  • 3 darab
    Tojás
  • 150 gramm
    PENNY finomliszt
  • 200 gramm
    PENNY panírmorzsa
  • 1 liter
    PENNY étolaj

Mártogatós
  • 175 gramm
    Sissy natúr joghurt
  • 1 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet
    PENNY fokhagymapor
  • 1 csipet
    PENNY szárított gyömbér
  • 1 csipet
    PENNY szárított bazsalikom
  • 1 csipet
    PENNY szárított oregánó
  • 1 csipet
    PENNY szárított petrezselyem
  • ízlés szerint
    Só, bors

Saláta
  • 1 csomag
    PENNY TO GO madársaláta
  • 1 csomag
    PENNY TO GO bébispenót

Gremolata szósz
  • 1 csomag
    PENNY TO GO friss petrezselyemzöld
  • 1 darab
    MyBIO citrom héja és leve
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 kávéskanál
    San Fabio olívaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors

Tálalás
  • 10 dkg
    San Fabio grana padano sajt
  • 1 teáskanál
    Himalájai só
  • 0.5 darab
    MyBIO citrom reszelt héja

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Rántott karfiol

    A karfiolt rózsákra szedjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Sós vízben forrástól számítva 5-7 percet főzzük, leszűrjük, majd hideg vízben kihűtjük és leszárítjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Bepanírozzuk és forró 170C fokos olajban aranybarna ropogósra sütjük a rózsákat.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Mártogatós

    A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel és olívaolajjal.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Gremolata szósz

    Készítünk egy gremolatát, azaz fűszerkeveréket, amihez aprítógépbe rakjuk a petrezselymet, hozzá adjuk a fokhagymagerezdet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és pesztó állagúra daráljuk. A gremolata nemcsak saláták ízesítésére kiváló, hanem húsokhoz és zöldség köretekhez is tökéeltes frissítő elem.
  6. accessibility.recipes.cookingstep

    Saláta

    Nagy keverőtálban összekeverjük a salátákat a gremolatával.
  7. accessibility.recipes.cookingstep

    Tálalás

    A rántott karfiolra reszelünk kevés grana padano sajtot és durva Himalája sóval sózzuk.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Az egész ételt frissítjük reszelt citroméjjal.

Hasonló receptek