Rozmaringos fehérboros házi májas


Elkészítés teljes ideje
75 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 ek
    Sissy teavaj
  • 1 csomó
    újhagyma
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 1 fej
    lilahagyma
  • 1 ek
    kacsazsír
  • 500 g
    Kedvenc Hentese friss csirkemáj
  • 2 tk
    PENNY morzsolt rozmaring
  • 2 tk
    PENNY őrölt fehérbors
  • 0.5 dl
    Pillangós száraz fehérbor

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Az újhagymát karikára, a lilahagymát apró kockára vágjuk, majd egy lábasban némi zsiradékon üvegesre pároljuk. A fokhagymát karikára vágjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután a lábasba tesszük a megmosott májat, a fokhagymát, a rozmaringot is. Fehér borsozzuk és felöntjük fehérborral. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütjük. Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd egy botmixer segítségével és a vaj hozzáadásával pépesítjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Friss kenyérrel tálaljuk. Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a pép tetejére.

Hasonló receptek