Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és a sóval. A lisztet beleöntjük, és fakanállal kevergetve melegítjük. Ha a massza elválik az edény falától, visszavesszük a lángot.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Pár percig még erőteljes mozdulatokkal kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Levesszük a tűzről, és egy tálba átöntjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sajt 3/4-ét is. A masszát habzsákba töltjük, és kiolajozott tepsibe kis gombócokat nyomkodunk belőle.
4
accessibility.recipes.cookingstep
A felvert tojássárgájákkal megkenjük őket, a maradék sajttal megszórjuk, és a 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2.5 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
100 g
Sissy teavaj
ízlés szerint
só
15 dkg
PENNY búzafinomliszt
5 db
PENNY tojás
10 dkg
Sissy trappista sajt
1 ek
PENNY napraforgó-étolaj
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és a sóval. A lisztet beleöntjük, és fakanállal kevergetve melegítjük. Ha a massza elválik az edény falától, visszavesszük a lángot.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Pár percig még erőteljes mozdulatokkal kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Levesszük a tűzről, és egy tálba átöntjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sajt 3/4-ét is. A masszát habzsákba töltjük, és kiolajozott tepsibe kis gombócokat nyomkodunk belőle.
4
accessibility.recipes.cookingstep
A felvert tojássárgájákkal megkenjük őket, a maradék sajttal megszórjuk, és a 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.