Sajtos fánkocska


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Vendégvárók, snackek
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2.5 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • 100 g
    Sissy teavaj
  • ízlés szerint
  • 15 dkg
    PENNY búzafinomliszt
  • 5 db
    PENNY tojás
  • 10 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 1 ek
    PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és a sóval. A lisztet beleöntjük, és fakanállal kevergetve melegítjük. Ha a massza elválik az edény falától, visszavesszük a lángot. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pár percig még erőteljes mozdulatokkal kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Levesszük a tűzről, és egy tálba átöntjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sajt 3/4-ét is. A masszát habzsákba töltjük, és kiolajozott tepsibe kis gombócokat nyomkodunk belőle.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A felvert tojássárgájákkal megkenjük őket, a maradék sajttal megszórjuk, és a 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hasonló receptek