Sajtos-tejfölös nokedli besütve


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

200 gramm
PENNY finomliszt
1 db
Tojás
149 ml
Kékforrás ásványvíz
248 gramm
Sissy 20% tejföl
200 gramm
Sissy trappista sajt
ízlés szerint
ízlés szerint
lilahagyma, petrezselyem

Előkészítés

1
A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak, amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát.
2
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk. Elkeverjük benne a tejfölt és a lereszelt sajt felét, majd egy süthető formába tesszük.
3
A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc.
4
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.

Hasonló receptek