Sajtos-tejfölös nokedli besütve


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 200 gramm
    PENNY finomliszt
  • 1 db
    Tojás
  • 149 ml
    Kékforrás ásványvíz
  • 248 gramm
    Sissy 20% tejföl
  • 200 gramm
    Sissy trappista sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint
    lilahagyma, petrezselyem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A sajtos-tejfölös nokedli elkészítésének első pontjaként feltesszük a vizet melegedni egy nagyobb lábasba, amibe majd a nokedlit kiszaggatjuk, és csak, amikor elkezd forrni, akkor keverjük be a nokedlitésztát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Enyhén sós, bő lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kb. 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és enyhén átmossuk. Elkeverjük benne a tejfölt és a lereszelt sajt felét, majd egy süthető formába tesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére – ez kb. 15 perc.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálaláskor megszórjuk finomra vágott lila hagymával és petrezselyemmel.

Hasonló receptek