Sajtos tócsni


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
49 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 650 gramm
    Burgonya
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 50 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 60 gramm
    PENNY finomliszt
  • 1 darab
    Tojás
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 3 evőkanál
    PENNY étolaj

Tálalás
  • 100 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 350 gramm
    Sissy tejföl
  • ízlés szerint
    Fokhagyma

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és ízlés szerint frissen aprított petrezselyemmel.

Hasonló receptek