Smarni avagy császármorzsa


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Császármorzsa
200 gramm
PENNY finomliszt
50 gramm
Sissy teavaj
4 darab
PENNY tojás
300 gramm
Sissy tej
2 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 evőkanál
Porcukor
1 csipet
100 gramm
PENNY aszalt sárgabarack

Tálalás
ízlés szerint
Gyümölcsöskert sárgabarack extradzsem
100 gramm
PENNY mandula
ízlés szerint
Porcukor
ízlés szerint
Rios bourbon vanília jégkrém

Előkészítés

1
Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk.
2
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgépben közepes fokozaton a vaníliás cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
3
A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és fokozatosan hozzá adva a lisztet csomómentesre keverjük.
4
A kettő masszát óvatosan összedolgozzuk.
5
Meleg serpenyőben megolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Közepes lángon 3-4 percig sütjük, majd spatulával nagyobb darabokra vágjuk és átforgatjuk.
6
A másik felét is 3-4 percig sütjük majd megszórjuk 1 evőkanál porcukorral, és párszor átkeverve 1-2 percet sütjük még.
7
A mandulát durvára vágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk.
8
Tálalásnál a smarnit megcsorgatjuk a sárgabarackdzsemmel, megszórjuk a pirított mandulával és a porcukorral.

Hasonló receptek