Spenótos croque madame


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

60 g
Sissy teavaj
1 ek
PENNY búzafinomliszt
200 ml
Sissy főzőtejszín
ízlés szerint
só, bors
1 tk
PENNY őrölt szerecsendió
50 g
friss bébi spenót
2 ek
PENNY napraforgó-étolaj
3 db
PENNY tojás
6 szelet
rusztikus barna kovászos kenyér
2 ek
Czifra mustár
3 szelet
Tabula Ligna főtt combsonka
3 szelet
Milkeria ementáli sajt
3 szelet
Milkeria gouda sajt

Előkészítés

1
A spenótos croque madame úgy indul besamelhez a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, majd lepirítjuk rajta a lisztet.
2
Felöntjük a főzőkrémmel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szerecsendiót és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ezután elzárjuk és beledobjuk a spenótot, így egy nagyon sűrű besamelt fogunk kapni. 
3
A kenyerek mindkét oldalát megvajazzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük. Közben a sajtokat lereszeljük és összekeverjük. 1-1 szelet kenyeret lekenünk a mustárral, rápakoljuk a sonkát, a reszelt sajt felét, rárakjuk a másik kenyeret, erre a besamelt és a maradék sajtot, végül sütőpapíros tepsin 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
4
Közben tükörtojást készítünk: egy kevés vajon megsütjük a tojásokat, sózzuk, és a megsült szendvicsek tetejére rakva tálaljuk.

Hasonló receptek