Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

280 gramm
PENNY TO GO salátakeverék
50 dkg
Sütőtök
2 evőkanál
MYBio extra szűz olívaolaj
1 evőkanál
PENNY méz
ízlés szerint
Só, bors
100 gramm
Quinoa
3 evőkanál
Dressing szósz
5 evőkanál
PENNY tökmag
ízlés szerint
chilipehely
1 evőkanál
MYBio extra szűz olívaolaj

Előkészítés

1
Hámozzuk meg a sütőtököt, és vágjuk nagyobb kockákra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük bele a sütőtökkockákat. Locsoljuk meg olívaolajjal, mézzel, ízesítjük sóval és borssal, majd az egészet alaposan forgassuk össze. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük meg.
2
Közben a quinoa-t mossuk meg, és dupla mennyiségű vízben 15 perc alatt főzzük puhára. A tökmagot szórjuk egy felhevített serpenyőben, szórjuk meg szárított chilivel, adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat, és néhány perc alatt pirítsuk meg, majd tálalásig tegyük félre.
3
A salátát keverjük össze a megfőtt quinoa-val, szedjük tányérra, és öntsük le a dresszinggel. Sült sütőtökkel, pirított magokkal tálaljuk.

Hasonló receptek