Szőlős vilmoskörtés saláta


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Saláta
4 darab
Körte
2 fürt
Lilaszőlő
1 csomag
PENNY TO GO salátakeverék
1 csomag
PENNY TO GO bébispenót
1 csomag
San Fabio gorgonzola sajt
100 gramm
Natúr dió
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
ízlés szerint
1 evőkanál
Sissy teavaj
1 dl
Házi vinagrette

Főtt sült dió
1 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
4 evőkanál
100 gramm
Natúr dió

Házi vinagrette
1 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
PENNY méz
1 dl
San Fabio vörösborecet
1 dl
San Fabio olivaolaj
ízlés szerint
Só és bors

Előkészítés

1
  A salátákat megmossuk és leszárítjuk. 
2
A szőlőszemeket elfelezzük és kimagozzuk.
3
Három darab körtét felszeletelünk, majd forró serpenyőben habzó vajon a kristálycukorral és egy csipet sóval megpirítjuk.
4

Főtt sült dió

A vizet felforraljuk 3 evőkanál sóval.

A diót 3 percig főzzük, majd sütőlemezre merjük és megsózzuk.

180 C fokos légkeveréses sütőben 8-10 percet sütjük.

TIPP: Dobozba téve 1 hétig eltarható, fogyasztható magában is snack ként.

5

Házi vinagrette

Minden összetevőt keverőtálba mérünk és alaposan összekeverjük habverővel.

Üvegbe, dobozba, műanyag szószos palackba téve 1,5-2 hétig eltartható hűtőben.

Használat előtt fel kell rázni vagy keverni.

6
A salátát bekeverjük a sült körtékkel, a magozott szőlővel, dióval és vinaigrettel.
7
A tetejére friss körte szeleteket vágunk, megszórjuk pár szem dióval, meglocsoljuk a vinagrettel, a tetejére gorgonzola sajtot morzsolunk.

Hasonló receptek