Szőlős vilmoskörtés saláta
Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Saláta
4 darab
Körte
2 fürt
Lilaszőlő
1 csomag
PENNY TO GO salátakeverék
1 csomag
PENNY TO GO bébispenót
1 csomag
San Fabio gorgonzola sajt
100 gramm
Natúr dió
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
ízlés szerint
Só
1 evőkanál
Sissy teavaj
1 dl
Házi vinagrette
Főtt sült dió
1 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
4 evőkanál
Só
100 gramm
Natúr dió
Házi vinagrette
1 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
PENNY méz
1 dl
San Fabio vörösborecet
1 dl
San Fabio olivaolaj
ízlés szerint
Só és bors
Előkészítés
1
A salátákat megmossuk és leszárítjuk.
2
A szőlőszemeket elfelezzük és kimagozzuk.
3
Három darab körtét felszeletelünk, majd forró serpenyőben habzó vajon a kristálycukorral és egy csipet sóval megpirítjuk.
4
Főtt sült dió
A vizet felforraljuk 3 evőkanál sóval.
A diót 3 percig főzzük, majd sütőlemezre merjük és megsózzuk.
180 C fokos légkeveréses sütőben 8-10 percet sütjük.
TIPP: Dobozba téve 1 hétig eltarható, fogyasztható magában is snack ként.
5
Házi vinagrette
Minden összetevőt keverőtálba mérünk és alaposan összekeverjük habverővel.
Üvegbe, dobozba, műanyag szószos palackba téve 1,5-2 hétig eltartható hűtőben.
Használat előtt fel kell rázni vagy keverni.
6
A salátát bekeverjük a sült körtékkel, a magozott szőlővel, dióval és vinaigrettel.
7
A tetejére friss körte szeleteket vágunk, megszórjuk pár szem dióval, meglocsoljuk a vinagrettel, a tetejére gorgonzola sajtot morzsolunk.