Szőlős vilmoskörtés saláta


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Saláta
  • 4 darab
    Körte
  • 2 fürt
    Lilaszőlő
  • 1 csomag
    PENNY TO GO salátakeverék
  • 1 csomag
    PENNY TO GO bébispenót
  • 1 csomag
    San Fabio gorgonzola sajt
  • 100 gramm
    Natúr dió
  • 1 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 1 dl
    Házi vinagrette

Főtt sült dió
  • 1 liter
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 4 evőkanál
  • 100 gramm
    Natúr dió

Házi vinagrette
  • 1 evőkanál
    Czifra mustár
  • 1 evőkanál
    PENNY méz
  • 1 dl
    San Fabio vörösborecet
  • 1 dl
    San Fabio olivaolaj
  • ízlés szerint
    Só és bors

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
      A salátákat megmossuk és leszárítjuk. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A szőlőszemeket elfelezzük és kimagozzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Három darab körtét felszeletelünk, majd forró serpenyőben habzó vajon a kristálycukorral és egy csipet sóval megpirítjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Főtt sült dió

    A vizet felforraljuk 3 evőkanál sóval.

    A diót 3 percig főzzük, majd sütőlemezre merjük és megsózzuk.

    180 C fokos légkeveréses sütőben 8-10 percet sütjük.

    TIPP: Dobozba téve 1 hétig eltarható, fogyasztható magában is snack ként.

  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Házi vinagrette

    Minden összetevőt keverőtálba mérünk és alaposan összekeverjük habverővel.

    Üvegbe, dobozba, műanyag szószos palackba téve 1,5-2 hétig eltartható hűtőben.

    Használat előtt fel kell rázni vagy keverni.

  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A salátát bekeverjük a sült körtékkel, a magozott szőlővel, dióval és vinaigrettel.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    A tetejére friss körte szeleteket vágunk, megszórjuk pár szem dióval, meglocsoljuk a vinagrettel, a tetejére gorgonzola sajtot morzsolunk.

Hasonló receptek