Tökmagos tiramisu


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Piskóta réteg
1 csomag
PENNY babapiskóta
4 dl
Tökmagolaj

Tökmagkrém
280 gramm
PENNY pirított tökmag
20 gramm
Tökmagolaj
1 csipet

Tökmagos mascarpone krém
750 gramm
San Fabio mascarpone (szobameleg)
160 gramm
PENNY kristálycukor
47 gramm
Kékforrás ásványvíz
80 gramm
Tojásfehérje
3 gramm
150 gramm
Tökmag krém

Tökmag crumble
100 gramm
PENNY darált tökmag
100 gramm
Sissy teavaj
100 gramm
Porcukor
100 gramm
PENNY finomliszt

Kamillás porcukor
100 gramm
PENNY kristálycukor
20 gramm
Szárított kamillavirág

Tálaláshoz
1 üveg
Gyümölcsöskert szamóca extradzsem
150 gramm
Tökmag krém

Előkészítés

1
1

Piskóta réteg

A babapiskótákat egyenletesen meglocsoljuk a tökmagolajjal.
2
2

Tökmagkrém

A tökmagot a tökmagolajjal és egy csipet sóval botmixerrel vagy (turmixgépben) krémesre daráljuk. (Ha ehhez egy kis mézet adunk, kész az édes tökmagkrém)
3
3

Tökmagos mascarpone krém

Az olasz merringue-hez a tojást félig felverjük robotgépben.
4
4

A vízből, sóból és a cukorból szirupot forralunk, ezt szakaszosan hozzáöntjük a tojásfehérjéhez, miközben a robotgép magas fordulatszámon dolgozik.


5
5
25 percig verjük a tojáshabot, míg szép fényes és fodrozódó nem lesz. 
6
6
Alacsony fordulaton hozzákeverjük a mascarponét és a tökmag pasztát.
7
7

Tökmag crumble

A hozzávalókat morzsolva összegyúrjuk, hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük és 155C fokon 8 percet sütjük.
8
8

Kamillás porcukor

Kávédarálóban kamillás porcukorrá daráljuk a kristálycukrot és a szárított kamillavirágot.
9
9

Tálaláshoz

A pohárba aljába tökmagmorzsát teszünk, rá lekvárt kanalazunk, majd jöhet a mascarpone krém és a tökmagolajba áztatott babapiskóta. 
10
10
Ezután ismét egy kis mascarpone és piskóta, végül mascarpone krémmel fejezzük be, a tetejét pedig megszórjuk a tökmagmorzsával, tökmaggal és kamillás porcukorral.

Hasonló receptek