Cukormentes túrófánk


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Cukorkontroll receptek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Túrófánk
  • 350 gramm
    PENNY zabpehely
  • 1 teáskanál
    PENNY sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 db
    Citrom, narancs reszelt héja
  • 60 gramm
    Eritrit
  • 2 db
    PENNY tojás
  • 250 gramm
    Sissy zsírszegény túró

Krém
  • 250 gramm
    San Fabio mascarpone
  • 0.5 teáskanál
    Fahéj
  • 1 teáskanál
    Santa Lucia barna rum
  • 25 gramm
    Eritrit

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A cukormentes túrófánk elkészítéséhez a zabpelyhet ledaráljuk, majd a lisztet és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük, majd belereszeljük a narancs és a lime héját.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    A túrót és az eritritet egy aprítógépben krémesítjük, ezután a liszthez keverjük, és kidolgozzuk. 

    A mixünket hűtőbe helyezzük 20 percre, hogy a zabliszt bedagadjon.

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha letelt a hűtési idő, golflabdánál kicsivel kisebb golyókat görgetünk a masszából, amiket alaposan összetömörítünk, majd vízbe mártjuk, és apró szemű zabpehelybe forgatjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Forró, kb. 170 fokos olajban 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A krémhez a mascarponét, a sót, a fahéjat, a rumot és az eritritet egy elektromos habverővel könnyűvé habosítjuk. A fánkot a krémmel fogyasztjuk.

Hasonló receptek