Fehércsokis tökmagos bejgli


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
220 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Bejgli tészta
500 gramm
PENNY finomliszt
200 gramm
Milkéria vaj
50 gramm
Porcukor
10 gramm
Élesztő
100 ml
Sissy tej
2 darab
Tojássárgája
1 csipet
0,5
Citrom reszelt héja

Fehércsokis-tökmagos töltelék
250 gramm
PENNY tökmag
150 gramm
Choco'la fehércsokoládé
1 dl
Víz
0.5 dl
Tökmagolaj
1 evőkanál
PENNY akácméz

Előkészítés

1
A tésztához minden összetevőt dagasztógépbe rakunk és 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
2
Ebből 2 db 300 g-os golyót virgolunk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
3
Méretre hajtott sütőpapír alatt azonos méretűre és egyenletes vastagságúra nyújtjuk, majd 30 percet hűtőben pihentetjük.
4
A szintén méretre kikent tölteléket ráfordítjuk, kissé átgörgetjük a zsírpapírt, hogy a tésztához ragadhasson a töltelék.
5
A széleit behajtva, nem túl szorosan feltekerjük.
6
Először felvert tojássárgájával lekenjük és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
7
Másodszor enyhén felvert tájásfehérjével kenjük le és 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. (Ez azért fontos, hogy szép márványosra süljön a teteje)
8
Sütés előtt megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni és ne repedjen meg a bejgli.
9

180C fokon 25 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Mikor még langyos a tészta, tudjuk formázni, nyugodtan nyomjuk össze a tésztát, ahol kirepedne vagy toljuk a tepsi széléhez, ha kissé elferdült sütés közben.

Hasonló receptek