Házi csokis-narancsos téli fagyi


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek
  • Fagylaltok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Étcsokoládé mousse
200 gramm
Coco'la étcsokoládé
400 gramm
Sissy habtejszín (30%)

Édes tölcsér
2 darab
Tojásfehérje
64 gramm
PENNY kristálycukor
64 gramm
PENNY finomliszt
45 gramm
Sissy tej
30 gramm
Sissy teavaj (olvasztott )

Fagylalt
200 gramm
Gyümölcsöskert narancs lekvár
1 marék
PENNY dióbél
200 gramm
Choco'la étcsokoládé
1 evőkanál
San Fabio olívaolaj
200 gramm
Choco'la földimogyorós drazsé

Előkészítés

1

Étcsokoládés mousse

A csokoládét összetörjük.
2
Vízgőz fölött 100g tejszínnel összemelegítjük, elkeverjük, majd 10 percet hülni hagyjuk.
3
A többi tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott csokoládét belecsurgatjuk, elkeverjük és habzsákba tesszük.
4

Édes tölcsér

Minden összetevőt egy keverő tálba mérve, csomómentesre keverünk.
5
Tallér sütőben körülbelül egy percig sütjük, majd még melegen a tölcsér formára tekerjük. Hagyjuk kihűlni.
6

Fagyi

A lekvárt habzsákba töltjük.
7
A diót és a drazsét összevágjuk.
8
A tölcsér aljára egy csipet diót szórunk, utána következik egy réteg lekvár, majd a csoki mousse, a tetejére szintén szórhatunk egy kis diót. 
9
Fagyasztóban pihentetjük 30 percet.
10
Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és elkeverjük 1 evőkanál olíva olajjal, majd ebben kimártjuk a megdermedt fagylaltok tetejét és megszórjuk a színes drazséval.
11
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Hasonló receptek