Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2
Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy tálban.
3
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot.
4
A tojássárgáját keverjük simára a cukorral, a vanília kikapart belsejével, a citromhéjjal, és a joghurttal, majd keverjük hozzá az olajat. A joghurtos keverékhez adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre.
5
Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot. Öntsük a tésztát a kibélelt sütőformába, simítsuk le a tetejét és dobáljunk rá tetszés szerint friss bogyós gyümölcsöt.
6
180 fokon 20-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
210 gr
finomliszt
2 teáskanál
sütőpor
1 csipetnyi
só
1 citrom
reszelt héja
180 ml
görög joghurt
3 darab
tojás
1 vaníliarúd
kikapart belseje
50 ml
napraforgó olaj
50 ml
olívaolaj
Előkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2
Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy tálban.
3
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot.
4
A tojássárgáját keverjük simára a cukorral, a vanília kikapart belsejével, a citromhéjjal, és a joghurttal, majd keverjük hozzá az olajat. A joghurtos keverékhez adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre.
5
Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot. Öntsük a tésztát a kibélelt sütőformába, simítsuk le a tetejét és dobáljunk rá tetszés szerint friss bogyós gyümölcsöt.
6
180 fokon 20-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.