Joghurtos sütemény bogyós gyümölccsel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 210 gr
    finomliszt
  • 2 teáskanál
    sütőpor
  • 1 csipetnyi
  • 1 citrom
    reszelt héja
  • 180 ml
    görög joghurt
  • 3 darab
    tojás
  • 1 vaníliarúd
    kikapart belseje
  • 50 ml
    napraforgó olaj
  • 50 ml
    olívaolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy tálban.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojássárgáját keverjük simára a cukorral, a vanília kikapart belsejével, a citromhéjjal, és a joghurttal, majd keverjük hozzá az olajat. A joghurtos keverékhez adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot. Öntsük a tésztát a kibélelt sütőformába, simítsuk le a tetejét és dobáljunk rá tetszés szerint friss bogyós gyümölcsöt.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    180 fokon 20-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

Hasonló receptek