Káposztás kocka


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 100 dkg
    fejes káposzta
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 50 dkg
    Aranykosár fodros nagykocka tészta
  • 2 tk
    PENNY kristálycukor
  • 5 ek
    PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.) Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc), leszűrjük, 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük. A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük

Hasonló receptek