Káposztás kocka


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

100 dkg
fejes káposzta
ízlés szerint
só, bors
50 dkg
Aranykosár fodros nagykocka tészta
2 tk
PENNY kristálycukor
5 ek
PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

1
káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
2
Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.) Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
3
Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc), leszűrjük, 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük. A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük

Hasonló receptek