Meggyes-almás zabpelyhes sütemény


Elkészítés teljes ideje
44 perc
Nehézség

Kategória
  • Cukorkontroll receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 80 dkg
    alma
  • 24 dkg
    zabpehely
  • 35 dkg
    magozott meggy
  • 4 dkg
    PENNY margarin
  • 1 evőkanál
    PENNY folyékony édesítőszer
  • 0.5 csomag
    PENNY sütőpor
  • ízlés szerint
    fahéj
  • ízlés szerint
    dió

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A zabpelyhes sütihez minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, margarinnal kikent tepsibe.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tetejét kb. két maréknyi dióval megszórjuk, de mehet bőven több is, mert a sült dió különösen finom.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetejére szórt dió szép, piros színt kap. (30 – 40 perc)