Meggyes-almás zabpelyhes sütemény


Elkészítés teljes ideje
44 perc
Nehézség

Kategória
  • Cukorkontroll receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

80 dkg
alma
24 dkg
zabpehely
35 dkg
magozott meggy
4 dkg
PENNY margarin
1 evőkanál
PENNY folyékony édesítőszer
0.5 csomag
PENNY sütőpor
ízlés szerint
fahéj
ízlés szerint
dió

Előkészítés

1
A zabpelyhes sütihez minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, margarinnal kikent tepsibe.
2
A tetejét kb. két maréknyi dióval megszórjuk, de mehet bőven több is, mert a sült dió különösen finom.
3
Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetejére szórt dió szép, piros színt kap. (30 – 40 perc)