Nyári csirkesaláta házi öntettel


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Díszít / falatozás
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

15 dkg
Kedvenc Hentese csirkemell filé
4 dl
Sissy joghurt
1 evőkanál
PENNY szárított fokhagyma
1 csipet
1 evőkanál
Szárított kakukkfű
1 evőkanál
Szárított oregánó
1 darab
Kígyóuborka
3 darab
Paradicsom
1 fej
Friss saláta
1 fej
Lilahagyma
2 evőkanál
Czifra majonéz
20 gramm
Szárított vagy friss petrezselyem
1 evőkanál
PENNY almaecet

Előkészítés

1
A csirkemellfilét vágd fel kis kockákra vagy vékonyabb csíkokra. Egy pohár joghurtban keverd el a fokhagymaport, a kakukkfüvet, az oregánót és egy teáskanál sót.
2
Ebbe forgasd bele a húst, és hagyd 10 percig állni. Majd a lecsepegtetett csirkemelldarabokat kevés olajon pirítsd meg körülbelül 10 perc alatt. Közben többször forgasd át.
3
A zöldségeket alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd fel tetszés szerint. Az öntethez keverd össze a maradék egy pohár joghurtot a majonézzel, a felaprított petrezselyemmel, az ecettel és egy kevés sóval.
4
A salátakeveréket locsold meg az öntettel, és szedd rá a húst. Végül apróra vágott petrezselyemmel díszítheted, tálaláskor sajttal is megszórhatod a salátát.

Hasonló receptek