- 2 evőkanálPENNY kristálycukor
- 1 kávéskanálŐrölt fahéj
- 1 kávéskanálŐrölt szegfűszeg
- 2 tasakPENNY vaníliás cukor
- 3 darabAlma
- 400 mlVíz
- 1 evőkanálMrs Baker étkezési keményítő
- 100 mlSissy főzőtejszín
- ízlés szerintSalty sótlan mandula

Almakrémleves
Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 2 evőkanálPENNY kristálycukor
- 1 kávéskanálŐrölt fahéj
- 1 kávéskanálŐrölt szegfűszeg
- 2 tasakPENNY vaníliás cukor
- 3 darabAlma
- 400 mlVíz
- 1 evőkanálMrs Baker étkezési keményítő
- 100 mlSissy főzőtejszín
- ízlés szerintSalty sótlan mandula
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepNagylyukú reszelőn lereszeljük a meghámozott almákat.
- accessibility.recipes.cookingstepEgy edényben megkaramellizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a fűszereket, a vaníliás cukrot, és felöntjük az almapürével.
- accessibility.recipes.cookingstepBeleöntünk 350 ml vizet, elkeverjük, és forralunk rajta egyet. A maradék 50 ml vízben elkeverjük a keményítőt, és hozzácsorgatjuk a leveshez.
- accessibility.recipes.cookingstepFolyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk egyet rajta.
- accessibility.recipes.cookingstepEgy serpenyőben egy marék mandulát rövid idő alatt megpirítunk és a levesünket ezzel megszórva tálaljuk.