Almakrémleves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 1 kávéskanál
    Őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál
    Őrölt szegfűszeg
  • 2 tasak
    PENNY vaníliás cukor
  • 3 darab
    Alma
  • 400 ml
    Víz
  • 1 evőkanál
    Mrs Baker étkezési keményítő
  • 100 ml
    Sissy főzőtejszín
  • ízlés szerint
    Salty sótlan mandula

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nagylyukú reszelőn lereszeljük a meghámozott almákat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy edényben megkaramellizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a fűszereket, a vaníliás cukrot, és felöntjük az almapürével.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Beleöntünk 350 ml vizet, elkeverjük, és forralunk rajta egyet. A maradék 50 ml vízben elkeverjük a keményítőt, és hozzácsorgatjuk a leveshez.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk egyet rajta.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy serpenyőben egy marék mandulát rövid idő alatt megpirítunk és a levesünket ezzel megszórva tálaljuk.