Almakrémleves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 evőkanál
PENNY kristálycukor
1 kávéskanál
Őrölt fahéj
1 kávéskanál
Őrölt szegfűszeg
2 tasak
PENNY vaníliás cukor
3 darab
Alma
400 ml
Víz
1 evőkanál
Mrs Baker étkezési keményítő
100 ml
Sissy főzőtejszín
ízlés szerint
Salty sótlan mandula

Előkészítés

1
Nagylyukú reszelőn lereszeljük a meghámozott almákat.
2
Egy edényben megkaramellizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a fűszereket, a vaníliás cukrot, és felöntjük az almapürével.
3
Beleöntünk 350 ml vizet, elkeverjük, és forralunk rajta egyet. A maradék 50 ml vízben elkeverjük a keményítőt, és hozzácsorgatjuk a leveshez.
4
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk egyet rajta.
5
Egy serpenyőben egy marék mandulát rövid idő alatt megpirítunk és a levesünket ezzel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek