Édesburgonya krémleves


Előkészítés
25 perc
Elkészítés teljes ideje
75 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
Vöröshagyma
1 fej
Fokhagyma
35 dkg
Édesburgonya
15 dkg
Sárgarépa
15 dkg
Burgonya
1 dl
MyBIO extra szűz olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors
1 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
2.5 dl
MyBIO rizsital
1 evőkanál
Sissy laktózmentes tejföl

Előkészítés

1
A vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a fokhagymát.
2
Pár másodpercig összefőzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, kockákra vágott zöldségeket. (A burgonya sűrítésnek kell bele, hogy ne liszttel legyen a sűrítés.) Felöntjük 1 l vízzel és a rizstejjel.
3
45 percen át (de ha előbb megfőnek, akkor kevesebb) főzzük és botmixerrel összeturmixoljuk. Laktózmentes tejföllel tálaljuk.

Hasonló receptek