- 1 fejVöröshagyma
- 1 fejFokhagyma
- 35 dkgÉdesburgonya
- 15 dkgSárgarépa
- 15 dkgBurgonya
- 1 dlMyBIO extra szűz olívaolaj
- ízlés szerintSó, bors
- 1 literKékforrás mentes ásványvíz
- 2.5 dlMyBIO rizsital
- 1 evőkanálSissy laktózmentes tejföl

Édesburgonya krémleves
Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 1 fejVöröshagyma
- 1 fejFokhagyma
- 35 dkgÉdesburgonya
- 15 dkgSárgarépa
- 15 dkgBurgonya
- 1 dlMyBIO extra szűz olívaolaj
- ízlés szerintSó, bors
- 1 literKékforrás mentes ásványvíz
- 2.5 dlMyBIO rizsital
- 1 evőkanálSissy laktózmentes tejföl
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a fokhagymát.
- accessibility.recipes.cookingstepPár másodpercig összefőzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, kockákra vágott zöldségeket. (A burgonya sűrítésnek kell bele, hogy ne liszttel legyen a sűrítés.) Felöntjük 1 l vízzel és a rizstejjel.
- accessibility.recipes.cookingstep45 percen át (de ha előbb megfőnek, akkor kevesebb) főzzük és botmixerrel összeturmixoljuk. Laktózmentes tejföllel tálaljuk.