- 60 dkgZöldségeskert savanyú káposzta
- fejVöröshagyma
- 4 gerezdFokhagyma
- 20 dkgDárdás csípős kolbász
- 10 dkgDárdás füstölt szalonna
- 0.5 literKékforrás ásványvíz
- 2 evőkanálSissy tejföl
- evőkanálFűszerpaprika
- ízlés szerintSó, bors, őrölt fűszerkömény

Korhelyleves csípős kolbásszal
Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 60 dkgZöldségeskert savanyú káposzta
- fejVöröshagyma
- 4 gerezdFokhagyma
- 20 dkgDárdás csípős kolbász
- 10 dkgDárdás füstölt szalonna
- 0.5 literKékforrás ásványvíz
- 2 evőkanálSissy tejföl
- evőkanálFűszerpaprika
- ízlés szerintSó, bors, őrölt fűszerkömény
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepDobd a forró olajba a hagymákat, a kolbászt és a szalonnát, és adj nekik 7-8 percet.
- accessibility.recipes.cookingstepKözben kicsit aprítsd fel a káposztát, és ha nagyon savanyú, mosd át egy kevés vízben. Ha ezzel megvagy, mehet rá a káposzta és legalább másfél liter víz, majd hagyd kis lángon főni úgy fél órán át.
- accessibility.recipes.cookingstepHa ezzel megvagy, keverd el a tejfölt a paprikával és egy merőkanálnyi forró főzőlével, majd add hozzá a levesedhez, és adj neki még néhány percet így is.
- accessibility.recipes.cookingstepAmikor már nem forró, kóstold meg, és add hozzá a köményt, a sót és a borsot ízlés szerint.
- accessibility.recipes.cookingstepA forró levest jó hideg tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálald.