Céklaleves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 darab
    Cékla
  • 1 darab
    Alma
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 1.5 dl
    Kékforrás ásványvíz
  • 1 darab
    PENNY leveskocka
  • 1 dl
    Sissy főzőtejszín
  • 0.5 mokkáskanál
    Őrölt kömény
  • 0.5 mokkáskanál
    Őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 evőkanál
    PENNY étolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A céklát és az almát pucold meg, mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A cékla pucolásához érdemes gumikesztyűt használni, ha nem akarod, hogy megfogja a kezedet. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd mehet hozzá a cékla és az alma
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Öntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Főzd 15 percig, és pépesítsd botmixerrel. Ha nem fogyókúrázol kevés tejszínnel vagy tejföllel még selymesebbé teheted. Petrezselyemzölddel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá tejszínt, krutont, grillezett sajtot, hogy tovább gazdagítsd az élénk színű, ízletes levest.