- 4 darabCékla
- 1 darabAlma
- 1 fejVöröshagyma
- 1.5 dlKékforrás ásványvíz
- 1 darabPENNY leveskocka
- 1 dlSissy főzőtejszín
- 0.5 mokkáskanálŐrölt kömény
- 0.5 mokkáskanálŐrölt szerecsendió
- ízlés szerintSó, bors
- 1 evőkanálPENNY étolaj

Céklaleves
Kategória
- Levesek
Hozzávalók
- 4 darabCékla
- 1 darabAlma
- 1 fejVöröshagyma
- 1.5 dlKékforrás ásványvíz
- 1 darabPENNY leveskocka
- 1 dlSissy főzőtejszín
- 0.5 mokkáskanálŐrölt kömény
- 0.5 mokkáskanálŐrölt szerecsendió
- ízlés szerintSó, bors
- 1 evőkanálPENNY étolaj
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA céklát és az almát pucold meg, mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A cékla pucolásához érdemes gumikesztyűt használni, ha nem akarod, hogy megfogja a kezedet. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd mehet hozzá a cékla és az alma
- accessibility.recipes.cookingstepÖntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel.
- accessibility.recipes.cookingstepFőzd 15 percig, és pépesítsd botmixerrel. Ha nem fogyókúrázol kevés tejszínnel vagy tejföllel még selymesebbé teheted. Petrezselyemzölddel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá tejszínt, krutont, grillezett sajtot, hogy tovább gazdagítsd az élénk színű, ízletes levest.