- 750 grammBurgonya
- 2 fejVöröshagyma
- 1 darabSárgarépa
- 50 mlPENNY napraforgó étolaj
- 1 gerezdFokhagyma
- 2 darabPENNY babérlevél
- 2 evőkanálCzifra paprikakrém
- 2 evőkanálPENNY finomliszt
- 1.5 literKékforrás természetese mentes ásványvíz
- 1 evőkanálPENNY pirospaprika
- 2 dlSissy tejföl

Klasszikus krumplileves, ahogy a nagyi készíti
Kategória
- Főételek
- Levesek
Hozzávalók
- 750 grammBurgonya
- 2 fejVöröshagyma
- 1 darabSárgarépa
- 50 mlPENNY napraforgó étolaj
- 1 gerezdFokhagyma
- 2 darabPENNY babérlevél
- 2 evőkanálCzifra paprikakrém
- 2 evőkanálPENNY finomliszt
- 1.5 literKékforrás természetese mentes ásványvíz
- 1 evőkanálPENNY pirospaprika
- 2 dlSissy tejföl
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA klasszikus krumplileveshez a burgonyát megpucoljuk, kb. 2 x 2 centis kockákra vágjuk, majd egy vízzel teli tálba tesszük felhasználásig, hogy ne barnuljon meg.
- accessibility.recipes.cookingstepA hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta. Hozzátesszük a babérlevelet és a lereszelt fokhagymát is. Amikor összeesett és szépen megpirult a hagyma, hozzátesszük a megpucolt és karikára vágott sárgarépát, illetve a felkockázott krumplit is.
- accessibility.recipes.cookingstepHozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, majd megszórjuk liszttel, amivel szintén elkeverünk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi (kb. 700 ml).
- accessibility.recipes.cookingstepForralunk rajta egyet, és felöntjük még vízzel – erre azért van szükség, hogy biztosan csomómentes legyen a liszt. Én még 1800 ml vizet öntöttem a levesre, de ezt mindenki maga eldöntheti, hogy mennyi lével szeretné készíteni.
- accessibility.recipes.cookingstep
Amikor felforrt, sózzuk és megszórjuk a pirospaprikával, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre főzzük a levest.
- accessibility.recipes.cookingstepTányérba szedjük, kanalazunk rá a tejfölből, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.