Korhelyleves csípős kolbásszal


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

60 dkg
Zöldségeskert savanyú káposzta
fej
Vöröshagyma
4 gerezd
Fokhagyma
20 dkg
Dárdás csípős kolbász
10 dkg
Dárdás füstölt szalonna
0.5 liter
Kékforrás ásványvíz
2 evőkanál
Sissy tejföl
evőkanál
Fűszerpaprika
ízlés szerint
Só, bors, őrölt fűszerkömény

Előkészítés

1
Dobd a forró olajba a hagymákat, a kolbászt és a szalonnát, és adj nekik 7-8 percet.
2
Közben kicsit aprítsd fel a káposztát, és ha nagyon savanyú, mosd át egy kevés vízben. Ha ezzel megvagy, mehet rá a káposzta és legalább másfél liter víz, majd hagyd kis lángon főni úgy fél órán át.
3
Ha ezzel megvagy, keverd el a tejfölt a paprikával és egy merőkanálnyi forró főzőlével, majd add hozzá a levesedhez, és adj neki még néhány percet így is.
4
Amikor már nem forró, kóstold meg, és add hozzá a köményt, a sót és a borsot ízlés szerint.
5
A forró levest jó hideg tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálald.

Hasonló receptek