Tökmagolajos palacsinta szilvával és tökmag grillázzsal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Ünnepi fogások
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Palacsinta tészta
  • 250 ml
    Sissy tej
  • 250 ml
    Kékforrás szénsavas ásványvíz
  • 200 gramm
    PENNY finomliszt
  • 60 gramm
    Tökmagolaj
  • 20 gramm
    Porcukor
  • 2 darab
    PENNY tojás
  • ízlés szerint

Palacsinta töltelék
  • ízlés szerint
    Gyümölcsöskert Szilva extradzsem

Marinált szilva
  • 4 darab
    Friss szilva
  • 0.5 csomag
    PENNY aszalt szilva
  • 2 evőkanál
    San Fabio vörösbor ecet
  • 1 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 csipet

Édes pirított tökmag
  • 100 gramm
    PENNY hántolt tökmag
  • 1 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 15 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 5 gramm
    Tökmagolaj
  • 1 csipet

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Palacsinta tészta

    Az összetevőket keverőtálba mérjük és habverővel csomó mentesre keverjük és felhevített palacsintasütőben kisütjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Marinált szilva

    A friss és aszalt szilvát felszeleteljük.

    Keverő tálba téve hozzáadjuk a balzsamecetet, vaníliás cukrot és sót, majd alaposan összekeverjük.

    Hűtőben pihentetjük 1 órát vagy, ha tehetjük egy éjszakát.

  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Édes pirított tökmag

    A tökmagot serpenyőben tesszük, majd hozzáadjuk a tökmagolajat, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót.

    Folyamatosan kevergetve megpirítjuk a tökmagot, amíg a cukor rákaramelizálódik.

Hasonló receptek