A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk. Poharakba adagoljuk.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.
4
accessibility.recipes.cookingstep
A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Kicsit hűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
50 dkg
Sissy rögös túró
20 dkg
PENNY kristálycukor
4 dl
Sissy habtejszín
1 db
citrom
10 dkg
Chocola étcsokoládé
2 ek
PENNY szeletelt mandulabél
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk. Poharakba adagoljuk.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.
4
accessibility.recipes.cookingstep
A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Kicsit hűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.