A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, kevergetve, lassú tűzön megfőzzük és ízlés szerint édesítjük. A gyümölcsöket pucoljuk meg és daraboljuk fel apró/kisebb kockákra és rakjuk tálkák aljára.
2
Amikor már a zabpehely a tejet magába szívta és meghűlt szedjük tálkákba, amelyeknek előzőleg az aljára a gyümölcsöket tettük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
12 dkg
zabpehely
8 dl
tej
40 dkg
idénygyümölcs
10 dkg
eritrit
Előkészítés
1
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, kevergetve, lassú tűzön megfőzzük és ízlés szerint édesítjük. A gyümölcsöket pucoljuk meg és daraboljuk fel apró/kisebb kockákra és rakjuk tálkák aljára.
2
Amikor már a zabpehely a tejet magába szívta és meghűlt szedjük tálkákba, amelyeknek előzőleg az aljára a gyümölcsöket tettük.