Brownie banánkenyér
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
200 gramm
Sissy teavaj
50 gramm
Mrs Baker holland kakaópor
150 gramm
Choco'la étcsokoládé
100 gramm
Choco'la tejcsokoládé
250 gramm
PENNY nádcukor
200 gramm
PENNY finomliszt
4 darab
PENNY tojás
5 darab
Banán
50 gramm
PENNY mazsola
50 gramm
Darált dió
1 evőkanál
PENNY fahéj
Előkészítés
1
Vízgőz fölött a vajat összeolvasztjuk a csokikkal, majd belekeverjük a cukrot. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojásokat, egyesével, hogy ne csapódjon ki, és alaposan elkeverjük.
2
A banánokat előzetesen bedobjuk fél órára a fagyasztóba, így krémesebb lesz a brownie állaga.
Meghámozva egy késes aprítóba dobjuk, mellészórjuk a fahéjat, a mazsolát és a diót, majd pulzálva
leaprítjuk.
3
Egy robotgép edényébe öntjük a lisztet, a sót és a kakaóport, majd lassú keverés mellett hozzáadjuk
először a csokis, majd a banános alapot, és csomómentesre keverjük.
4
Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc/kenyérsütő formába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.