Brownie banánkenyér


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 200 gramm
    Sissy teavaj
  • 50 gramm
    Mrs Baker holland kakaópor
  • 150 gramm
    Choco'la étcsokoládé
  • 100 gramm
    Choco'la tejcsokoládé
  • 250 gramm
    PENNY nádcukor
  • 200 gramm
    PENNY finomliszt
  • 4 darab
    PENNY tojás
  • 5 darab
    Banán
  • 50 gramm
    PENNY mazsola
  • 50 gramm
    Darált dió
  • 1 evőkanál
    PENNY fahéj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Vízgőz fölött a vajat összeolvasztjuk a csokikkal, majd belekeverjük a cukrot. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojásokat, egyesével, hogy ne csapódjon ki, és alaposan elkeverjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    A banánokat előzetesen bedobjuk fél órára a fagyasztóba, így krémesebb lesz a brownie állaga.

    Meghámozva egy késes aprítóba dobjuk, mellészórjuk a fahéjat, a mazsolát és a diót, majd pulzálva

    leaprítjuk.

  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Egy robotgép edényébe öntjük a lisztet, a sót és a kakaóport, majd lassú keverés mellett hozzáadjuk

    először a csokis, majd a banános alapot, és csomómentesre keverjük.

  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc/kenyérsütő formába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.  

    Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Hasonló receptek