- 200 grammSissy teavaj
- 50 grammMrs Baker holland kakaópor
- 150 grammChoco'la étcsokoládé
- 100 grammChoco'la tejcsokoládé
- 250 grammPENNY nádcukor
- 200 grammPENNY finomliszt
- 4 darabPENNY tojás
- 5 darabBanán
- 50 grammPENNY mazsola
- 50 grammDarált dió
- 1 evőkanálPENNY fahéj

Brownie banánkenyér
Előkészítés
15 percElkészítés teljes ideje
80 percNehézség
Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
- 200 grammSissy teavaj
- 50 grammMrs Baker holland kakaópor
- 150 grammChoco'la étcsokoládé
- 100 grammChoco'la tejcsokoládé
- 250 grammPENNY nádcukor
- 200 grammPENNY finomliszt
- 4 darabPENNY tojás
- 5 darabBanán
- 50 grammPENNY mazsola
- 50 grammDarált dió
- 1 evőkanálPENNY fahéj
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepVízgőz fölött a vajat összeolvasztjuk a csokikkal, majd belekeverjük a cukrot. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojásokat, egyesével, hogy ne csapódjon ki, és alaposan elkeverjük.
- accessibility.recipes.cookingstep
A banánokat előzetesen bedobjuk fél órára a fagyasztóba, így krémesebb lesz a brownie állaga.
Meghámozva egy késes aprítóba dobjuk, mellészórjuk a fahéjat, a mazsolát és a diót, majd pulzálva
leaprítjuk.
- accessibility.recipes.cookingstep
Egy robotgép edényébe öntjük a lisztet, a sót és a kakaóport, majd lassú keverés mellett hozzáadjuk
először a csokis, majd a banános alapot, és csomómentesre keverjük.
- accessibility.recipes.cookingstep
Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc/kenyérsütő formába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.