Csokis palacsinta hűsítő málnás mascarpone krémmel


Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Palacsinta
  • 2 darab
    Tojás
  • 1 dl
    Sissy tej
  • 1.5 dl
    Kékforrás szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál
    Sissy olvasztott teavaj
  • 4 dkg
    PENNY kristálycukor
  • 8.5 dkg
    PENNY finomliszt
  • 1 csipet
  • 2.5 dkg
    Mrs Baker holland kakaópor

Krém
  • 2 dl
    Sissy habtejszín
  • 12.5 dkg
    Porcukor
  • 25 dkg
    San Fabio mascarpone
  • 2 teáskanál
    Vaníliakivonat
  • 20 dkg
    Friss málna

Sütés
  • 2 evőkanál
    Sissy teavaj

Tálalás
  • ízlés szerint
    Porcukor

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A palacsintához a tojásokat simára keverjük a tejjel, a vízzel, az olvasztott vajjal és a cukorral.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Beleszitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A tésztát csomómentesre kikeverjük, és félretesszük pihenni.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A krémhez felhabosítjuk a tejszínt a porcukorral, majd az előzőleg fellazított mascarponéhoz adjuk a vaníliakivonattal együtt.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Robotgéppel kikeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a málnát, és hűtőbe tesszük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Felforrósított és kivajazott serpenyőben a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Megtöltjük mindet a mascarponés krémmel, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek