Disznótoros hagymás krumplin sütve


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 29 dkg
    Kedvenc Hentese véres hurka
  • 30 dkg
    Kedvenc Hentese májas hurka
  • 30 dkg
    Kedvenc Hentese sütnivaló kolbász
  • 9 db
    Burgonya
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 0.5 liter
    Kékforrás víz
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    Zöldségeskert savanyúság

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A hurkáknak, kolbászoknak mindkét oldalát szurkáljuk meg, hogy a felesleges zsír és gőz ki tudjon jönni, és lehetőleg ne durranjon szét.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Fektessük rá a hurkákat és a kolbászt a krumpliágyra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Ekkor fordítsuk meg a hurkákat, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, a krumplit pedig mozgassuk át, keverjük össze, majd 200 fokon még 30 percet süssük, amíg a krumpli a széleken szép ropogósra nem kezd el sülni. 

    Ha netán a kolbász túl sok zsírt engedett, öntsük le tálalás előtt, vagy ügyesen szedjük ki a zsírból.

  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Még forrón savanyúsággal tálaljuk.