Friss madártej


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 db
    PENNY tojás
  • 15 dkg
    PENNY kristálycukor
  • 1 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 ek
    PENNY búzafinomliszt
  • 1 l
    Sissy tej
  • kevés
  • 1 tk
    porcukor

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A madártej elkészítéséhez a kettéválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a tojássárgája kissé kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet is, majd csomómentesre keverjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejet felforraljuk addig, hogy épp pezsegjen, majd levesszük a tűzhelyről. Egy merőkanállal egy keveset szedünk forró tejből a tojásos masszába. Elkeverjük, majd visszacsurgatjuk a meleg tejbe, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük a forrás határán, amíg krémesen besűrűsödik.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojások fehérjét egy magas falú, mikróba tehető edényben egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. Akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután 1 percre a mikróba tesszük, és a legmagasabb fokozaton megsütjük. Ha megsült a tojáshab, egy vízbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a hideg vaníliasodóba. Az elkészült madártejet üvegpoharakba szedjük és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek