Grillezett mozzarella sült zöldségekkel és salátával


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Újburgonya
  • 1 darab
    Cukkini
  • 2 fej
    Lilahagyma
  • 1 darab
    Kápia paprika
  • 40 ml
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 csapott evőkanál
    Fokhagymapor
  • 1 evőkanál
    Szárított oregánó
  • 1 evőkanál
    Szárított rozmaring
  • 0.5 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 2 darab
    San Fabio mozzarella

Saláta
  • 1 szál
    Újhagyma
  • 2 darab
    Kígyóuborka
  • 2 darab
    Sárgarépa
  • 40 ml
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    Fokhagymapor
  • ízlés szerint
    Szárított oregánó
  • ízlés szerint
    Szárított rozmaring
  • ízlés szerint
    PENNY étkezési ecet

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A krumplit, a cukkinit, a lila hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe tesszük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az olívaolajhoz adjuk az összes fűszert, alaposan elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük, és átforgatjuk az egészet.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A zöldségeket egy nagyobb letépett alufólia lapra tesszük, majd széleit felhajtogatjuk, kis csónakot formázva belőle, és mindegyik csónakra teszünk még 1-1 evőkanál vajat is, ettől még ízesebb lesz.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha letakarjátok a grillt, nem kell a tetejét összenyomni, viszont, ha nyílt grillen dolgoztok, nyugodtan nyomjátok össze, így hamarabb elkészül. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A salátához az répát egy hámozó segítségével vékony csíkokra, az uborkát pedig tetszőleges darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket, majd jöhet rá az apróra vágott újhagyma is.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy kis tálkában összekeverjük a saláta ízesítéséhez az olajat és az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és jöhetnek bele a fűszerek is, elkeverjük, majd ráöntjük a salira.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    A sajtot egy a grillrácson felforrósított alutálcára helyezve oldalanként 1-1 percig sütjük. Fontos, hogy igazán meleg legyen a grill, így a sajt nem fog szétfolyni, csak mindkét oldala gyönyörű pirult színt kap. A sajtot a grillzöldségekkel és a salátával tálaljuk.