Karácsonyi húsos pite


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
140 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Házias receptek
  • Ünnepi finomságok
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Töltelék
500 gramm
Kedvenc Hentese darálthús
200 gramm
Kedvenc Hentese hurka
100 gramm
Karát kockázott bacon
250 gramm
San Fabio passzírozott paradicsom
0.1 liter
Zöldség alaplé
3 darab
PENNY tojás
2 fej
Vöröshagyma
1 gerezd
Fokhagyma
1 evőkanál
Friss petrezselyem zöld
1 evőkanál
Czifra mustár
1 csipet
PENNY őrölt gyömbér
1 csipet
PENNY őrölt köménymag
1 csipet
PENNY szerecsendió
1 csipet
PENNY őrölt fahéj
1 csipet
PENNY morzsolt rozmaring
1 csipet
PENNY chili
ízlés szerint
1 teáskanál
Sissy teavaj

Pite tészta
300 gramm
PENNY finomliszt
125 gramm
Sissy teavaj
35 gramm
Kékforrás mentes ásványvíz
5 gramm
1 darab
PENNY tojás (kenéshez)

Előkészítés

1
Forró fazékban megpirítjuk a bacont, majd leszűrjük.
2
A szalonnazsíron megpirítjuk az aprított hagymákat, a darálthúst és a meghámozott és szétmorzsolt hurkát.
3
Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a fűszereket, a mustárt és felöntjük az alaplével, majd 15 percig fűzzük, hogy szaftos maradjon.
4
Ha kihűlt, belekeverjük a tojásokat.
5
A tésztát dagasztógépben vagy kézzel homogénre gyúrjuk, két gombócot formázunk belőle.
6
Enyhén lisztes deszkán 3mm vastagra nyújtjuk, a kivajazott pite formába terítjük az elsőt, bele igazgatjuk, a formából kilógó szélét levágjuk.
7
Beleöntjük a tölteléket, lefedjük a másik tésztával, szintén körbevágjuk.
8
A tetejét felvert tojással lekenjük, 30 percet pihentetjük amíg megszárad.
9
180C fokos sütőben 30-35 percet sütjük.

Hasonló receptek