Kijevi Csirkemell fokhagymás burgonyapürével


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
85 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 darab
    Kedvenc Hentese csirkemell filé
  • 1 kg
    Burgonya
  • 2 liter
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 600 gramm
    Sissy vaj
  • 2 dl
    Sissy tej
  • 2 mokkáskanál
    PENNY őrölt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál
    Reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál
    PENNY szárított petrezselyemlevél
  • 30 dkg
    Milkéria reszelt trappista sajt
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • sütéshez
    PENNY étolaj
  • 25 dkg
    PENNY panírmorzsa
  • 25 dkg
    PENNY finomliszt
  • 4 darab
    PENNY tojás

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A kijevi csirkemell elkészítéséhez a csirkemelleket hegyes késsel hosszában felszúrjuk, egy zsebet vágunk bele, majd megsózzuk. Fakanál nyelével óvatosan, hogy ne szakadjon el, kitágítjuk a mélyedést.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A vajat egy keverőtálban szobahőmérsékleten kb. 20 percig állni hagyjuk. Habverővel habosra keverjük – ezzel kétszeresére nő a térfogata –, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a reszelt citromhéjat, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot. Kiterítjük, és hűtőbe tesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A hideg, ízesített vajat egyenlő darabokra szeleteljük, és egyenként betöltjük a csirkemelleken ejtett zsebekbe. A töltött csirkemellek szélét fogpiszkáló segítségével összetűzzük, majd liszt, felvert tojás, pankómorzsa sorrendben bepanírozzuk.