Kínai citromos csirke


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Kedvenc Hentese csirkecomb filé
  • ízlés szerint
  • sütéshez
    PENNY étolaj
  • 1 evőkanál
    Kukoricaliszt
  • 6 evőkanál
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 1 evőkanál
    Bino citromízesítő
  • 2 evőkanál
    Fehérbor
  • 1 teáskanál
    PENNY nádcukor
  • 1 evőkanál
    Mei Tai szójaszósz
  • 1 teáskanál
    Citrom reszelt héja

Tálalás
  • Főtt rizs

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Vágd a húst csíkokra és forrósíts olajat a serpenyőben, majd pirítsd a húsfalatokat legalább öt percen keresztül.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezek után tedd ki őket egy tálra, tartsd melegen.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A mártáshoz a kukoricalisztet két evőkanál vízben keverd csomómentesre, keverd el benne a maradék vizet és citromlevet, a cukrot, a citromhéjat, majd öntsd a serpenyőbe.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Add hozzá a bort és a szójaszószt is, majd forrald össze a szószt egészen addig, amíg besűrűsödik. Végül add hozzá a csirkehúst.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy kis szójaszósszal és egy kevés reszelt gyömbérrel ízesített forró üvegtészta legfinomabb mellé, jó sok korianderrel megszórva, de egyszerű, párolt rizzsel is tökéletes, kínai hangulatú fogás lesz.