Klasszikus cigánypecsenye tepsis burgonyával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 60 dkg
    Kedvenc Hentese sertés tarja
  • 20 dkg
    Dárdás kolozsvári szalonna
  • ízlés szerint
    Só, bors, flekken fűszerkeverék
  • kg
    Burgonya
  • 1 teáskanál
    Fűszerpaprika
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tarját szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, és bevágjuk a széleit kicsit, hogy sütésnél ne ugorjon össze a hő hatására. Flekken fűszerkeverékkel megszórjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a tetejét is megcakkozzuk, kakastaréjt készítünk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, tepsibe öntjük és 220 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük olyan 15-20 perc alatt. A megsült burgonyát sózzuk és leheletnyit borsozzuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk és beletesszük a hús szeleteket. Pár perc alatt készre sütjük. Amikor már piros mindkét oldala és könnyedén átszúrjuk a villával már kész is. A kész húsokat friss apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A serpenyőben a szalonnákat is megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és szárítsuk ki. A szalonna bőrét mártsuk frissen vágott petrezselyembe, a tetejét pedig pirospaprikába.