A tarját szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, és bevágjuk a széleit kicsit, hogy sütésnél ne ugorjon össze a hő hatására. Flekken fűszerkeverékkel megszórjuk.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a tetejét is megcakkozzuk, kakastaréjt készítünk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, tepsibe öntjük és 220 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük olyan 15-20 perc alatt. A megsült burgonyát sózzuk és leheletnyit borsozzuk.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk és beletesszük a hús szeleteket. Pár perc alatt készre sütjük. Amikor már piros mindkét oldala és könnyedén átszúrjuk a villával már kész is. A kész húsokat friss apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
5
accessibility.recipes.cookingstep
A serpenyőben a szalonnákat is megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és szárítsuk ki. A szalonna bőrét mártsuk frissen vágott petrezselyembe, a tetejét pedig pirospaprikába.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
60 dkg
Kedvenc Hentese sertés tarja
20 dkg
Dárdás kolozsvári szalonna
ízlés szerint
Só, bors, flekken fűszerkeverék
kg
Burgonya
1 teáskanál
Fűszerpaprika
1 gerezd
Fokhagyma
1 csokor
Friss petrezselyem
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A tarját szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, és bevágjuk a széleit kicsit, hogy sütésnél ne ugorjon össze a hő hatására. Flekken fűszerkeverékkel megszórjuk.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a tetejét is megcakkozzuk, kakastaréjt készítünk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, tepsibe öntjük és 220 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük olyan 15-20 perc alatt. A megsült burgonyát sózzuk és leheletnyit borsozzuk.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk és beletesszük a hús szeleteket. Pár perc alatt készre sütjük. Amikor már piros mindkét oldala és könnyedén átszúrjuk a villával már kész is. A kész húsokat friss apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
5
accessibility.recipes.cookingstep
A serpenyőben a szalonnákat is megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és szárítsuk ki. A szalonna bőrét mártsuk frissen vágott petrezselyembe, a tetejét pedig pirospaprikába.