Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal


Előkészítés
14 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

25 dkg
PENNY lencse
1 szál
Dárdás csemege vastagkolbász
1 darab
Édesburgonya
2 darab
Burgonya
1 fej
Vöröshagyma
3 evőkanál
PENNY finomliszt
2 darab
PENNY babárlevél
ízlés szerint
Só, bors
1 darab
PENNY tojás
10 gramm
PENNY szárított kaporlevél
1 evőkanál
Étkezési sertészsír
2 dl
Kékforrás ásványvíz

Előkészítés

1
A gombócokhoz megmossuk a burgonyát, és héjastul félig megfőzzük.
2
Átöblítjük a lencsét, sós, babérleveles vízben majdnem puhára főzzük.
3
Közben a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Megfuttatjuk egy pici zsiradékon, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, együtt pirítjuk. Meghintjük egy evőkanál liszttel, felöntjük 2-3 dl hideg vízzel, és csomómentesre keverjük.
4
Hozzáöntjük a forró lencséhez. Belerakjuk a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is, és éppen forrásban tartva addig főzzük, időnként megkeverve, amíg az édesburgonya is meg nem puhul.
5
 A megfőtt burgonyát még forrón meghámozzuk, lereszeljük, és szétterítjük, hogy kihűljön. Ha már legfeljebb langyos, hozzákeverjük az egész tojást, az apróra vágott kaprot, és annyi lisztet, amennyit felvesz (2-3 evőkanálnyira lesz szükség). Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
6
Sós vízben kifőzzük, ha feljött a víz tetejére, még 3-4 percig forraljuk, utána leszűrjük. Csak a tálalásnál keverjük a leveshez.

Hasonló receptek