Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal


Előkészítés
14 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 25 dkg
    PENNY lencse
  • 1 szál
    Dárdás csemege vastagkolbász
  • 1 darab
    Édesburgonya
  • 2 darab
    Burgonya
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 3 evőkanál
    PENNY finomliszt
  • 2 darab
    PENNY babárlevél
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 darab
    PENNY tojás
  • 10 gramm
    PENNY szárított kaporlevél
  • 1 evőkanál
    Étkezési sertészsír
  • 2 dl
    Kékforrás ásványvíz

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A gombócokhoz megmossuk a burgonyát, és héjastul félig megfőzzük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Átöblítjük a lencsét, sós, babérleveles vízben majdnem puhára főzzük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Megfuttatjuk egy pici zsiradékon, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, együtt pirítjuk. Meghintjük egy evőkanál liszttel, felöntjük 2-3 dl hideg vízzel, és csomómentesre keverjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáöntjük a forró lencséhez. Belerakjuk a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is, és éppen forrásban tartva addig főzzük, időnként megkeverve, amíg az édesburgonya is meg nem puhul.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
     A megfőtt burgonyát még forrón meghámozzuk, lereszeljük, és szétterítjük, hogy kihűljön. Ha már legfeljebb langyos, hozzákeverjük az egész tojást, az apróra vágott kaprot, és annyi lisztet, amennyit felvesz (2-3 evőkanálnyira lesz szükség). Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Sós vízben kifőzzük, ha feljött a víz tetejére, még 3-4 percig forraljuk, utána leszűrjük. Csak a tálalásnál keverjük a leveshez.