Krumplis nudli fahéjas porcukorral


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Burgonya
  • 160 gramm
    PENNY finomliszt
  • 1 csipet
    Só, cukor
  • 1 evőkanál
    PENNY búzadara
  • 30 gramm
    Sissy teavaj
  • 1 darab
    Tojás
  • 20 dkg
    Zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál
    PENNY étolaj

Szórás
  • 100 gramm
    Porcukor
  • 1 evőkanál
    Őrölt fahéj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A krumplis nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, de mivel minden burgonya más és más, lehet, hogy szükség lesz némi extra lisztre a megfelelő állag eléréséhez.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Az összeállt tésztát 4-felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva nudli formára alakítjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk és belehempergetjük a nudlikat.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután megszórjuk a fahéjjal elkevert porcukorral.

Hasonló receptek