Muszaka tekercs


Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 db
    padlizsán
  • 4 ek
    MyBio olívaolaj
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 3 db
    paradicsom
  • 400 g
    Kedvenc Hentese csirkemellfilé
  • 0.5 tk
    PENNY morzsolt oregánó
  • 0.5 tk
    PENNY aprított petrezselyem levél
  • 0.5 tk
    PENNY tört chili paprika
  • 0.5 tk
    PENNY fűszerpaprika őrlemény
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 5 dkg
    San Fabio parmezán
  • 2 ek
    Sissy joghurt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A padlizsánokat hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon megsütjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinsztelünk, ehhez adjuk a darált csirkehúst, 2 paradicsomot apró kockákra vágva, majd a fűszereket. Alaposan összepirítjuk. Hagyjuk kissé hűlni, majd az elősütött padlizsánszeletekre halmozzuk, feltekerjük, és sütőtálba tesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Tetejükre 1-1 szelet paradicsomot teszünk, és megszórjuk parmezán sajttal. Az így elkészült tekercseket kb. 10 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Hűs joghurtot tálalunk hozzá.