Nagyiféle kapros-túrós pite


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 350 gramm
    Porcukor
  • 6 gramm
    PENNY sütőpor
  • 4 evőkanál
    Sissy tejföl
  • 1 mokkáskanál / ízlés szerint
    PENNY kapor (friss is lehet)
  • 1 csipet
  • 250 gramm
    Sissy vaj
  • 5 darab
    PENNY tojás
  • 2 darab
    Citrom
  • 500 gramm
    Sissy rögös túró
  • 4 evőkanál
    PENNY búzadara

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A kapros-túrós pite elkészítését a tésztával kezdjük, ehhez egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd a lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, és az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű tésztává.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát kettéosztjuk, körülbelül a háromnegyedét lisztezett felületen, a piteformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. Ha ezzel megvagyunk, a kivajazott formába helyezzük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk a búzadarát, a citrom levét és a héját, végezetül az apróra vágott kaprot. A kész tölteléket a piteformába rakott tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, majd kinyújtjuk a másik tésztát is, és befedjük vele a tölteléket.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A pite tetejét sütés előtt lekenjük tojással, és díszítésként villával becsíkozzuk, utána itt ott megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A kihűlt pitét porcukorral megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek