Önmagával töltött gombafejek


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 g
    My Bio csiperkegomba
  • 1 gerezd
    fokhagyma
  • 1 szál
    újhagyma
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 5 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 1 ek
    pesto
  • 1 tk
    kakukkfű
  • 1 tk
    PENNY ételízesítő
  • 2 ek
    PENNY panírmorzsa

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A gombákat alapos tisztítás után tepsibe helyezzük, a tönköket külön tálban gyűjtjük össze.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tönköket apróra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított fokhagymát, újhagyma zöldjét, reszelt sajtot. Meglocsoljuk a pestóval, alaposan összekeverjük. Egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük a keveréket, ízesítjük sómentes ételízesítővel.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A keveréket a gombafejekre kanalazzuk, még ha nem is tölthető típusú gombákkal dolgozunk – ezek is ízletes falatkák lesznek. A megtöltött gombákra kevés borsot őrlünk, megszórjuk pici sóval, és bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, ügyelve, hogy mindegyik fejre jusson.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.