A megmosott tojásokat szétválasztjuk, előkészítjük a sütőformát, előmelegítjük a sütőt 160-180 fokra. A félig habbá vert tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra kevert tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot és az átszitált lisztet, majd a piskótamasszát kb. másfél cm vastagságban a tepsibe helyezett sütőpapírra halmozzuk.
2
Sütés után közvetlenül tiszta konyharuhával felcsavarjuk.
3
Kihűlés után baracklekvárral megkenjük és újra szorosan feltekerve, szeletelve tálaljuk. Tetejét porcukorral meghintjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
6 darab
tojás
15 dkg
kristálycukor
15 dkg
finomliszt
20 dkg
baracklekvár
Előkészítés
1
A megmosott tojásokat szétválasztjuk, előkészítjük a sütőformát, előmelegítjük a sütőt 160-180 fokra. A félig habbá vert tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra kevert tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot és az átszitált lisztet, majd a piskótamasszát kb. másfél cm vastagságban a tepsibe helyezett sütőpapírra halmozzuk.
2
Sütés után közvetlenül tiszta konyharuhával felcsavarjuk.
3
Kihűlés után baracklekvárral megkenjük és újra szorosan feltekerve, szeletelve tálaljuk. Tetejét porcukorral meghintjük.